T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde, çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. (ASP.NET_SessionId) |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresini ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” 11. maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Başvuru Formunu’nu Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
Vali Aydın Baruş, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) bünyesinde Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) destekleriyle kurulan Gül ve Tıbbi-Aromatik Bitkiler ve Ürünleri Araştırma ve Geliştirme Laboratuvarı ile AR-GE ve fide üretim serasında incelemelerde bulundu.
ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal ve akademisyenlerin de eşlik ettiği incelemelerde Vali Baruş laboratuvarda ve uygulama serasında yürütülen çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.
5 farklı iklimi aynı anda oluşturabilecek otomasyon sistemine sahip, ulusal veya uluslararası birçok araştırmanın yapılmasına olanak sağlayan AR-GE ve fide üretim serasında Göller Bölgesi iklim ve toprak koşullarına adapte olabilen tıbbi-aromatik bitkilerin geliştirme çalışmaları titizlikle yürütülüyor.
Merkez hakkında bilgi veren Gül ve Aromatik Bitkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Sabri Erbaş, “AR-GE serasında tıbbi ve aromatik bitki zengini Göller bölgesinde veya ülkemiz florasında yayılış gösteren ekonomik değer kazanabilecek türlerin çoğaltma olanaklarının ve kültüre alma çalışmalarının yapılmasını, ekonomik değeri olabilecek verimi ve kalitesi yüksek türlerin hızlı bir şekilde çoğaltılmasını, kültürü yapılan ve üretim materyali sıkıntısı olan tıbbi ve aromatik bitkilerin fide/fidan üretim olanaklarının araştırılmasını, özellikle tıbbi ve aromatik bitkilerde ıslah çalışmalarının yapılarak ülkesel bazda yüksek verimli ve kaliteli çeşitlerin geliştirilmesini hedeflemektedir. Merkez bünyesinde başta yağ gülü olmak üzere, lavanta, biberiye, kekik, adaçayı, altınotu, civanperçemi, tıbbi papatya, rezene, kişniş ve nane tür ve çeşitlerinin bulunduğu yaklaşık 12 dekarlık alanda ıslah ve adaptasyon çalışmaları yürütülmektedir. Bu türler içerisinde ekonomik değeri olanlar belirlenerek Göller Bölgesi iklim ve toprak koşullarına adapte olabilen, yüksek verim ve istenilen standartlarda kaliteye sahip türlerin geliştirme çalışmaları hedeflenmektedir” dedi.
Merkezde yapılan çalışmaların ilimiz ekonomisinde önemli bir yere sahip tıbbi ve aromatik bitki sektörüne çok önemli katkılar sunacağını ifade eden Vali Baruş çalışmalara katkı veren tüm araştırmacı ve akademisyenlere teşekkür etti.