T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde, çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. (ASP.NET_SessionId) |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresini ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” 11. maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Başvuru Formunu’nu Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” Barida Hotels Isparta ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Turizm Endüstrisinde Sıfır Atık” paneliyle başladı.
Turizm Haftası başlangıç programına Vali Aydın Baruş, ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal, Kültür ve Turizm Müdür Vekili Osman Çot, ITSO Başkanı Metin Çelik, Barida Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Sami Öngör, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Av. Abdullah Çelik, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Programdaki konuşmasına, Isparta’nın sahip olduğu kaynaklar, doğal güzellikler, kültür ve tarihi değerler aracılığıyla Türkiye’nin turizm sektörüne her geçen gün daha fazla katkı sunan bir il haline gediğini belirterek başlayan Vali Baruş sözlerine şöyle devam etti: “İlimizdeki istihdam için bu sektörün ne kadar önemli olduğunun da farkındayız. Bu nedenle bu sektörü geliştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. İlimiz, hem kış turizmi hem yaz mevsimde ve bahar mevsiminde başlayan hareketlenmeden dolayı Türkiye’nin dört bir tarafından hatta dünyadan insanları çekmekte.
Bu yıl işletmeye aldığımız yeni gondol tesisimizle Davraz’da bu önemli bir hareketlenme bekliyorduk ama kış çok kısa sürdüğü için maalesef yaklaşık 65 bin ziyaretçiyle sezonu tamamladık. Kış turizminin Davraz’da yapılması tabi bizim için önemli bir avantaj ancak oradaki tesislerin işletilmesi ve şehrimize daha fazla fayda sağlanması için Davraz’daki turizm çeşitliliğini artırmamız gerekiyor. Bu çerçevede gerekli çalışmaları yapıyoruz. Gerek spor turizminin geliştirilmesi, motor ve bisiklet aktivitelerinin düzenlenmesi gerekse gökyüzü gözlem şenliklerinin yapılabilir hale gelmesiyle birlikte yaz sezonunda da orayı harekete geçirmeye çalışacağız.
İlimizde biliyorsunuz bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte özellikle gül ve lavanta sezonunda çok sayıda misafiri ağırlayacağız. Bu kapsamda yapılacak festivallerle birlikte bu hareketliliğin artacağını düşünüyoruz. İlimiz genelinde 8.200 dekar civarında bir lavanta ekim alanımız var ki Türkiye’de birinci sıradayız lavanta ve lavanta yağı üretiminde. Diğer taraftan yaklaşık 35.000 dekarlık alanda gül bahçemiz var ki Türkiye’nin gül bahçesi diyoruz Isparta’ya, sloganımız bu. Bu gülün bizim için ifade ettiği anlamı çok daha iyi değerlendirmemiz lazım diye düşünüyorum. Gerek sanayide gerekse turizm aktivitelerinde sahip olduğumuz bu kaynağı çok iyi değerlendirirsek ziyaretçi sayımız da her geçen gün artacaktır.
Diğer taraftan doğal güzelliklerimizi gerektiği gibi değerlendirme açısından da gayret göstermemiz gerektiğini biliyoruz. Eğirdir gölü bunların başında gelmekte. Her ne kadar her yıl suyundaki azalmaya üzülsek de bu değerli varlığı muhafaza etmemiz gerektiğini çok iyi biliyoruz. Bu noktada Eğirdir gölünde yapılacak sportif etkinliklerden triatlonun yanı sıra elken veya diğer su sporlarının yapılabilmesi için de federasyonlarla iletişim halinde gayretlerimizi sürdürüyoruz.
Yine, yeni gündemimize aldığımız Eğirdir gölü üzerinden yamaç paraşütü yapılması ile ilgili çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Projelendirme çalışmalarımız halen sürmekte Karatepe’de. Tarım ve Orman Bakanlığından izin çalışmalarımız sürüyor. Yamaç paraşütçüleri için önemli bir kalkış noktası oluşturacağız ve Türkiye’nin bu güzellikleri havadan da görmesini sağlamak üzere bütün yamaç paraşütü sporcularımızı buraya davet etmeye başlayacağız inşallah. Bu konuda katkısı olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İl Özel İdaremize teşekkür ediyorum” dedi
Konuşmaların ardından, düzenlenen panele katkı sunanlara Vali Baruş tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.
Açılış programının ardından moderatörlüğünü ISUBÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğretim Üyesi Dr. Gökhan Yılmaz’ın yaptığı “Turizm Endüstrisinde Sıfır Atık” paneline geçildi. Panelde konuşmacılar turizm sektöründeki sıfır atık uygulamalarını ve yapılabilecek katkıları katılımcılarla paylaştı.