T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
Isparta’da önemli ölçüde tarımı yapılan tıbbi ve aromatik bitkilerin üretiminin ve değerlendirilmesinin güçlendirilmesi adına Tarım ve Orman Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) destekleriyle “Değer Zinciri Modeli Geliştirilmesi” çalıştayı Hilton Garden Inn Isparta otelinde düzenlendi. Çalıştaya; Vali Ömer Seymenoğlu, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, FAO Temsilcisi Fazıl Düşünceli, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Temsilcisi Mehmet Aydınbelge, ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, akademisyenler ile tıbbı ve aromatik bitki sanayisinde faaliyet gösteren iş insanları katıldı.
Çalıştayla birlikte hâlihazırda Isparta’da yetiştirilen gül ve lavanta özelinde üretim, pazarlama ve turizm alanlarında ortaya konan çalışma sisteminin daha da geliştirilmesi ve ortaya çıkan ürünlerin değerinin artırılması stratejileri görüşüldü. Bu kapsamda çalıştayda, FAO Danışmanı Nejat Doğan tarafından paydaş analizi sonuçları ve fizibilite çalışmalarının sunumu gerçekleştirilerek değer zincirindeki riskler ve potansiyeller katılımcıların görüşleri eşliğinde değerlendirildi.
Çalıştaydaki açılış konuşmasında çalıştayın başta Isparta olmak üzere çevre iller içinde çok önemli olduğunun altını çizen ve projeyi çok önemsediklerini aktaran Vali Ömer Seymenoğlu, “FAO ile Tarım ve Orman Bakanlığımızın ortaklaşa yürüttüğü ‘Türkiye’de Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Üretimi ve Değerlendirilmesi’ projesinin asıl amacı kırsalda yaşayan vatandaşlarımızı orada tutabilmek. Bunu yapabilmemiz için de kırsalda yaşayan vatandaşlarımıza tarım ve hayvancılığın yanında ek gelir sağlayabilmek. Aksi takdirde köyden kente göçün önüne geçmemiz mümkün değil. O yüzden bu proje bizim için çok çok önemli. Köy ve ilçe ziyaretlerimde benim yaşadığım bir şey var: Kırsaldaki insanımız mutluysa emin olun şehirler de mutlu. Kırsaldaki insanımızı mutlu etmek için elimizden geldiğince onları desteklememiz ve ek gelir sağlamamız lazım. Köylerimizi ihmal etmememiz lazım.” dedi.
Konuşmasında, geçtiğimiz günlerde Süleyman Demirel Üniversitesi Doğal Ürünler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü’ne gerçekleştirdiği ziyarette yapılan sunumda dikkatini çeken “Ekolojiden Ekonomiye” sözünün bu çalıştayın amacıyla birebir örtüştüğünü belirten Vali Seymenoğlu, “Tıbbı ve aromatik bitkileri biz ekonomiye nasıl kazandıracağız. Bu felsefeyle çalışmalar yürütmemiz gerekiyor. Bu yıl gül ve lavantada yaklaşık 1 Milyon misafir ağırladık. Gül ve lavantanın bu bakımdan bizler için önemi büyük. Kırsal kalkınmada bu turizm faaliyetleri bize çok büyük katkı sağladı. Bunun için el birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
Vali Seymenoğlu son olarak tıbbi aromatik bitkilerin, kozmetik sektörü başta olmak üzere, takviye edici gıdalarda ve ilaç sektörünün çok alanında kullanıldığının altını çizerek çalıştayla birlikte tıbbi aromatik bitkilerin ekonomiye daha hızlı kazandırılacağını söyledi.
Değer Zinciri Modeli Geliştirilmesi Çalıştayı ile gül ve lavantanın uluslararası ticaret kurallarına uygun, çiftçiden tüketiciye ve ihracat pazarına kadar standardizasyonunun güçlendirilmesi için hedeflenen çalışmalar ise şöyle:
İhracata yönelik ulusal politika uygulamalarını, kalite güvencesini ve standardizasyon konularını da içerecek şekilde pazar koşullarının uluslararası ticaret bakış açısıyla gözden geçirilmesi. Seçilen tıbbi ve aromatik bitkiler için hasat ve hasat sonrası pazarlama süreçlerini iyileştirmek için, özellikle Isparta’da gül üretimi yapan pilot alanlarda, ihtiyaç ve SWOT analizlerinin yapılması. Ürünlerin ticaretinde, hedef uluslararası pazardaki ticari fırsatları arttırmak için stratejilerin geliştirilmesi. Rekabet edebilirliği arttırmak amacıyla işleme, paketleme ve depolama birimleri oluşturulması için fizibilite çalışmalarının yapılması.