16.9.2014
Isparta Elması
Isparta

 
 
 
TÜRKİYE’NİN ELMA BAHÇESİ “ISPARTA”
 
Türkiye'de üretilen elmanın yüzde 20'sini karşılayan Isparta, tescil ettirdiği  elmasıyla ülke çapında markalaşmayı hedefliyor. Piyasada 'Isparta elması' adıyla yer bulmak isteyen sektör temsilcileri, yüksek üretim potansiyeline sahip yöre elmasının hak ettiği yere gelmesi için çalışmalara devam ediyor. Isparta'da geçmiş yıllarda 600 bin ton elma üretilmekte, yeni dikilen elma ağaçlarıyla birlikte üretiminin daha da artacak ve markalaşma sürecinde elma piyasası oluşturulacaktır.
Isparta'nın yıllık 600 bin ton olan elma üretimi ileriki yıllarda artış gösterecek. Yeni üretim alanlarıyla birlikte üretimin 800 bin tonu bulmasını beklenmektedir. Yüksek üretim değerine sahip elmanın satılması için pazar arayışları devam etmektedir.
Ürün aromasını hep koruyor.
 Isparta elmasının diğer elmalardan farklılığı mevcuttur. Elmamız göl suyundan beslenmesinden ve Türkiye'nin en iyi soğuk hava depolarında saklanmasından dolayı daha lezzetlidir. Bundan dolayı elmalarımız henüz dalından koparılmış gibi durmaktadır. Elmalarımız aromasını hep koruyor.